Wat zijn neurologische aandoeningen?

Onze hersenen en zenuwen vormen samen een prachtig systeem, ook wel het neurologisch systeem genoemd. Als er iets mis gaat in dit systeem ontstaan neurologische klachten. Er zijn meer dan  600 neurologische aandoeningen. Een aantal veel voorkomende neurologische aandoeningen zijn;
– CVA (beroerte of hersenbloeding)
– Ziekte van Parkinson
– MS
– Epilepsie

Fysiotherapie oefentherapie

Fysiotherapie bij neurologische aandoeningen

De uiting van neurologisch klachten is heel divers. Spasticiteit of stijfheid van de spieren of juist uitval van spierfunctie. Pijn, tintelingen of ongecontroleerde bewegingen kunnen het bewegend functioneren in de weg zitten.
De spieren en gewrichten mobiliseren om de pijn en stijfheid te verminderen of oefentherapie voor het verbeteren van de kracht, coördinatie of balans zijn enkele behandelopties.
Samen met uw fysiotherapeut gaat u bekijken wat de beste behandelstrategie is om zo goed mogelijk af te stemmen op uw wensen en mogelijkheden.
Vervolg revalidatie na bijvoorbeeld een traject in een revalidatiecentrum of verzorgingstehuis is bij ons ook mogelijk.

Fysiotherapie bij neurologische klachten

Vergoedingen

Heeft u een verwijzing van een specialist en een neurologische aandoening, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een chronische indicatie. Wat dit betekent en of dit voor u mogelijk is, kunt u het beste bespreken met uw fysiotherapeut.
Heeft u hier vooraf vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.