Hoofdpijn

Hoofdpijnklachten

Veel mensen hebben weleens hoofdpijn. Meestal verdwijnt de pijn gelukkig weer vanzelf. Sommige mensen hebben vaak hoofdpijn, waardoor dagelijkse bezigheden als lezen of een gesprek voeren moeite kan kosten.

Er zijn veel verschillende vormen van hoofdpijn. Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn (60%) en daarnaast kunnen ook verschillende vormen tegelijkertijd bestaan. ( bijvoorbeeld migraine en spanningshoofdpijn).

Hoewel het ‘spanningshoofdpijn’ heet wordt deze hoofdpijn zeker niet altijd door spanning veroorzaakt. Hoofdpijn heeft vaak ook te maken met de houding en hoe u beweegt. Spanning kan er wel voor zorgen dat de hoofdpijn blijft.

De manueel therapeut kan u helpen bij een aantal vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn (hoofdpijn vanuit de nek).

Manuele therapie en fysiotherapie kunnen migraine over het algemeen niet beïnvloeden. Alleen als er sprake is van een combinatievorm kan behandelen van die hoofdpijn soms ondersteunend zijn.

Fysiotherapie bij nekklachten

Hoe uiten hoofdpijnklachten zich?

Hoofdpijn kan over het hele hoofd gevoeld worden of aan of aan één kant.  De hoofdpijn kan in vlagen komen of langere tijd blijven als een soort zeurende, drukkende pijn. Hoofdpijn kan samengaan met een stijf of pijnlijk gevoel in de nek en ook met kaakproblemen.

Manuele therapie bij nekklachten

Manuele- of fysiotherapie bij hoofdpijnklachten

De manueel therapeut beoordeelt tijdens de screening en intake eerst of manuele therapie de beste behandeling is voor uw hoofdpijn.

Met manuele therapie kan de bewegingsmogelijkheid van de nekwervels verbeterd worden. Het hertrainen van diep gelegen nek-en halsspieren is vaak een belangrijk onderdeel van de behandeling. Oefeningen en adviezen kunnen ervoor zorgen dat de goede beweeglijkheid behouden blijft en de klachten niet terug komen.

Vergoeding / verdere info

Als u 18 jaar of ouder bent dan is een aanvullende verzekering nodig. In uw polisvoorwaarden staat beschreven hoeveel behandelingen of welk bedrag vergoed wordt.
Indien u niet aanvullend verzekerd bent, zult u van ons een factuur ontvangen. De tarieven vindt u hier.