Samenwerkingspartners

Kwaliteitsnetwerk rugklachten

FysioAetsveld heeft zich aangesloten bij het Rug-netwerk. Het netwerk is regionaal opgericht en alle aangesloten praktijken hebben dezelfde missie en visie. Het voordeel dat uw fysio- of oefentherapeut aangesloten is, is dat er altijd gehandeld wordt volgende de laatste ontwikkelingen die verwerkt zijn in een behandelprotocol. De kwaliteit van de aangesloten praktijken wordt hoog gehouden door middel van inhoudelijke scholing en toetsing.

Uitgangspunten van uw behandeling:
Door de rugklachten effectief aan te pakken proberen we onnodig lange ziekteduur en beperkingen in uw dagelijkse activiteiten te voorkomen. U staat als patiënt altijd centraal bij de behandeling. Ieder mens is anders, dus de behandeling wordt altijd op maat gemaakt en is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De behandeling bestaat uit:

  1. het verbreden van de kennis over (het ontstaan van) uw rugklachten zodat u weet hoe u het beste op de klachten kunt reageren en op een goede manier kan handelen
  2. adviezen ten aanzien van uw dagelijkse bewegingen en begeleiding bij het hervatten van werkzaamheden of sport
  3. een op maat gemaakt trainingsprogramma met persoonlijke doelen uitgezet in de tijd

Het is belangrijk dat u zelf actief deelneemt aan de behandeling en de adviezen van de therapeut opvolgt. Alleen op deze wijze kunt u sneller genezen. Bewegen is goed voor uw rug en niet schadelijk!

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website www.rug-netwerk.nl

Podotherapie Basemans Weesp
Een podotherapeut behandelt patiënten met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat die voorvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. We werken samen met de podotherapeuten in Weesp en verwijzen naar elkaar indien dit nodig is voor een beter herstel.

Echografie MEDS-echo Jan Aalten
Indien gewenst kunnen wij de expertise van Jan Aalten inschakelen. Hij kan middels echografie beeldvorming doen van spieren, pezen en kapsels.

Fysiotrainingscentrum
Tijdens het behandeltraject traint Roy met patiënten in het fysiotrainingscentrum. Daarnaast is er een goede doorstroommogelijkheid naar uiteindelijk zelfstandig sporten.

Diëtistenpraktijk Foodwise Weesp
Een gezond en passend voedingspatroon is soms nog niet zo makkelijk. Indien nodig adviseren we om contact op te nemen met een diëtist.
Bij fysiek herstel na bijvoorbeeld een blessure kan een gezond voedingspatroon ook belangrijk zijn.

Logopediepraktijk Weesp
Vooral de kinderfysiotherapeut werkt regelmatig samen met de logopedisten in Weesp. Praten en communiceren zijn ook motoriek, dus soms kunnen we onze behandeldoelen goed combineren.

Verloskundige praktijken in Weesp
Diet Pot is gespecialiseerd in het behandelen van lage rug en bekkenklachten tijdens en na zwangerschap.

Ergotherapie ‘Zo kan ook’
Ergotherapeute Ingrid Zalme kan u helpen als u een ergonomische vraag heeft of er aanpassingen in huis nodig zijn.