Speelgoed en hulpmiddelen voor de allerkleinsten

Wat vinden we hier nou van? Vandaag het ‘Wippertje’.

In winkels en online vind je de schattigste dingen voor jouw kleine. De één met nog meer mogelijkheden en kleurtjes dan andere. Bij de omschrijving staat omschreven wat je er allemaal mee kan en hoe handig het is. Maar is dat allemaal écht wel zo gunstig voor dat kleine lijfje?

Laten we beginnen met het wippertje. Ideaal om je kleine even tot rust te laten komen, want sommigen reageren erg goed op rustig gewiebel. Ook kan het in de ‘vaste’ stand handig zijn om een hapje te geven.
Toch raden we aan deze wippertjes niet meer dan 2x per dag en niet langer dan 15minuten te gebruiken. Waarom? Omdat ze motorisch niet veel leren van deze omgeving.
Plat op de rug kunnen ze hun beentjes optillen, spannen ze hun buik aan en leren ze draaien/rollen. Dit hebben ze in de komende maanden ook weer nodig tijdens het tijgeren, kruipen, gaan staan en lopen. Ze hebben dus meer vrijheid plat op de rug dan in een wippertje. Daarnaast kunnen ze in een wippertje ook niet gemakkelijk hun hoofdje volledig draaien, dit kan een mogelijke voorkeurshouding in stand houden.
Op zich dus leuk zo’n wippertje, maar niet te lang.

En kennen jullie de loopstoeltjes? Daar vertellen we volgende keer meer over.